Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017



Σας είχαμε προϊδεάσει για πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στις 4 Νοεμβρίου με βροχές η μπόρες μέσα απο την δεκαήμερη εκτίμηση που είχαμε εκδώσει με άρθρο μας στις 31 Οκτωβρίου (δείτε το εδώ) .
Πάμε να δούμε αναλυτικά λοιπόν με ποιό τρόπο και ποιά νησιά τελικά θα επηρεαστούν σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Σαββάτο 4 Νοεμβρίου

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός απο τις πρωινές ώρες με νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώνουν και θα δώσουν βροχές , μπόρες και επιλεκτικές καταιγίδες.

Φαινόμενα

Πρωί
Πιθανότητα μικρότερη του 50% για ψιχαλίσματα η ποτιστική βροχή με σύντομη διάρκεια σε Νίσυρο , Τήλο και Χάλκη.
Στα υπόλοιπα νησιά νεφώσεις.

Μεσημέρι
Λίγο πρίν τις μεσημβρινές ώρες θα αρχίσουν να επηρεάζονται με ασθενούς έως μέτριας έντασης βροχές η Νότια Ρόδος , Κάσος , Κάρπαθος , Αστυπάλαια και ενδεχομένως η Λέρος και η Κάλυμνος για ενα δεκάλεπτο.
Το μεσημέρι θα βγούν και καταιγίδες κυρίως σε Κώ και Ρόδο και τα νησιά που βρίσκονται ανάμεσα τους (Νίσυρος-Τήλος-Χάλκη-Σύμη). Κάποιο ψιχάλισμα δεν αποκλείεται και στην Πάτμο. Τίποτα το σημαντικό όμως.

Απόγευμα
Συνεχίζουν τα φαινόμενα στην Ρόδο συμπεριλαμβανομένης και της πόλης ενώ θα ακουστούν και λίγα αστραπόβροντα.

Βράδυ
Ξάστερος ουρανός έως το ύψος της Κώ , με νεφώσεις απο εκεί έως το Καστελλόριζο όπου θα αρχίσει να επηρεάζεται απο φαινόμενα με την μορφή μπόρας η καταιγίδας το ακριτικό νησί μας.
Τέλος φαινομένων μετά τα μεσάνυχτα παντού.

Οι άνεμοι θα στραφούν απο Νοτιοδυτικές διευθύνσεις νωρίς το πρωί και θα ενισχυθούν μόνο στην θάλασσα Ρόδου φτάνοντας τα 5-6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα δεν θα πνέουν παραπάνω απο 4 το πολύ 5 μποφόρ.
Λίγο μετά το μεσημέρι θα στρέφονται απο Βορειοδυτικές διευθύνσεις στο ύψος της πόλης της Ρόδου ενώ αναμένονται στιγμιαίες ριπές έως και 7 μποφόρ με γρήγορη όμως εξασθένηση.
Το βράδυ και κυρίως απο τα μεσάνυχτα θα στρέφονται σε Βορειοδυτικές διευθύνσεις παντού πλέον και θα ενισχυθούν σταδιακά στα 6-7 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν απο 15.. έως 18°C στα βορειότερα τμήματα και απο 16.. έως 19°C στα νοτιότερα. Στα ορεινά απο 11.. έως 16°C βαθμούς

Υγρασία : 70% - 98%

Κυριακή 5 Νοεμβρίου

Αίθριος παντού ο καιρός με την ορατότητα και την διάυγεια να φτάνουν σε υψηλά επίπεδα.

Άνεμοι απο Βορειοδυτικές διευθύνσεις θα ακουμπήσουν τα 6-7 μποφόρ σε όλα τα πελάγη.

Οι θερμοκρασίες δεν θα μεταβληθούν και θα κυμανθούν απο 15.. έως 18°C στα βορειότερα τμήματα και απο 16.. έως 19°C στα νοτιότερα. Στα ορεινά απο 11.. έως 16°C βαθμούς

Υγρασία : 50% - 80%

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας